2%

PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa sprijiniti activitatea INSTALART, completati si transmiteti, pana la data de 26 mai 2014,
doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar

venituri din salarii:

DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230

si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2013, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.b) daca aveti

venituri din alte surse (drepturi de autor, etc):

DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200


si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2013, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2013, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate nonprofit:

Asociatia Instalart

Cod de identificare fiscala:

30782600

Cont bancar (IBAN):

RO 05 INGB 0000 9999 0327 2049

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI pentru Bucuresti si AICI pentru Iflov.
Aici gasiti lista tuturor Administratiilor Fiscale din tara

!!!! AICI - UN MODEL DE COMPLETARE A FORMULARULUI 230 !!!

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.

Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea de materiale,pentru executarea proiectelor artistilor invitati sau finantarii altor proiecte destinate functionarii eficiente a asociatiei Instalart.Pentru mai multe detalii privind proiectele Instalart, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind implicarea instalart in sprijinirea activitatilor culturalae, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Date de contact:

E-mail:office@instalart.ro

Va multumim pentru sprijin !