< inapoi la NOUTATI

INSTALART/SCULPTURA/001.

21 MARTIE 2013

Seara din 21 martie a fost “GRANDISIMO”- cum s-a exprimat Ion  Setran a doua zi, dupa ce a vazut fotografiile de la eveniment. Acest lucru nu ar fi fost posibil daca prietenii nostri, Fratelli (cluburile conduse de fratii Mihai si Liviu Popescu) nu erau gazde perfecte, asa cum sunt, de altfel, in fiecare zi. Pe langa asta, o mare parte a meritului pentru seara de 21 martie revine sponsorilor. Companii responsabile, conduse de oameni minunati, care cred in puterea culturii. Vorbim aici despre Tempos Serv, Tardei Law Office si Regatta care au investit incredere si resurse financiare in proiectele Instalart inca de cand acestea erau in fasa.

Peroni este partenerul principal in proiectul Instalart/Obiect/001.Tema Italy 60 s a fost propusa de aceasta companie creata acum 50 de ani sub semnul stilului si a elegantei, emblematica pentru Italia anilor 60.

Ceea ce s-a intamplat deci in seara de 21 martie a fost rezultatul implicarii a mult mai multor oameni si companii care au pus umar de la umar pentru ca designul de obiect din Romania sa mai urce o treapta in evolutia fireasca a unei societati civilizate. Astfel ca, impreuna cu Peroni si Fratelli, pe muzica The Speakers, am lansat proiectul Instalart/Obiect/001- Inspired by Peroni printr-o petrecere fastuoasa, alaturi de prieteni, parteneri, oameni frumosi, curiosi, dornici sa vada ce pot produce mintile a sapte mari designeri. Am vazut ca exista romani, mari designeri in lume, dar si adevarati temerari care au ales sa ramana in Romania si sa produca design intr-o piata aproape inexistenta. Fiecare dintre ei, unici datorita drumului ales, creativitatii, individualitatii. Fiecare dintre cei sapte designeri au fost alesi cu atentie de catre Instalart si au fost invitati sa se prezinte si sa-si prezinte proiectele pentru Instalart/Obiect/001- Inspired by Peroni. Pe noi ne-au convins, ceea ce, asa cum spun prietenii nostri, Radio Guerrilla, va dorim si dumneavoastra.

Expozitia a prezentat lucrarile designerilor invitati:

dar si cate un proiect pe care Instalart il va realiza cu ajutorul partenerilor.

ION SETRAN a imaginat un obiect la care se gandeste din copilarie, atunci cand era certat de parinti ca daca se mai bataie mult o sa strice scaunul. Il vom realiza cu ajutorul Inox Style si Glassworks.

MARCEL KLAMER a proiectat un tocator. Dupa cum era de asteptat obiectul va fi realizat de catre el insusi. Nici nu se putea altfel in cazul unui a dintre cei mai buni machetatori din Europa.

NICOLAS CIUCHINDEL propune o serie de obiecte de “asezat” pornind de la minunata forma a celebrului scooter Vespa. FM Signs se ocupa de realizarea acestora, cu material furnizat de Kerrock.

STEFAN BARUTCIEFF a desenat o lampa cu valente super tehnologice. In viitor… Sfera Plastic Design a inceput deja realizarea obiectului.

MIHAI POPESCU . Super practic, propune un obiect simplu, affordable. Un raft pe care-l viseaza in casa oricarui om al anilor 2013, chiar daca a fost inspirat de I MAESTRO. Mihai realizeaza raftul in atelierul propriu, Twins Design.

SEBASTIAN BARLICA , vedeta generatiei sale, proiecteaza un obiect “de auzit”. Demonstreaza ca marii designeri “la baza “ sunt sculptori. Kerrock genereaza materialul, iar FM Signs produce obiectul.

VLADIMIR SETRAN si-a prezentat fostii studenti

Fotografii la eveniment a facut Cristian Tanase, GHEFOTO(Fratelli) si Peroni.

A cantat live THE SPEAKERS.

Vedeti aici petrecerea

Multumim avocatilor TIRDEI LAW FIRM si TEMPOS SERV pentru sustinerea financiara, fara de care proiectele nici nu ar fi putut fi gandite , in nici un caz realizate.

Multumim RADIO GUERILLA. B24 FUN, AIURART, ZEPPELIN, IGLOO, VELLANT. MODERNISM.RO, MONEY, TATAIA, ARTCLUE, ARHIFORUM, DESIGNIST, VEIOZA ARTE, VICE, MAKE A POINT.