instalart/OBIECT/001 002 003 004 005 006 007 008 009 010

DESIGN este un cuvant nou in limba romana. El incearca sa defineasca o activitate, o meserie, o viziune. Orice obiect din jurul nostru este o temă de design: un creion, un dulap, o coală de scris… Tot ce are volum, ce poate fi atins, pipait, mirosit, gustat si foloseste omului. Designerul este omul care gandeste, propune si schiteaza. Are in vedere intotdeauna cat ii foloseste,  cum ii foloseste si cui ii foloseste gandul, propunerea si schita sa.

INSTALART/OBIECT/002.
INSPIRED BY PERONI

Este de fapt un concurs.
Tot Peroni propune tema : Casa di Peroni.
Oricare dintre  cuvintele: ospitalitate, lifestyle Italian, “a tavola”- modul minunat al italienilor de a “aranja“ masa,  vizita, siesta,  gazda calda si primitoare, lumina, muzica, mirosuri fine, gust sofisticat poate genera o idee de obiect.  Culorile folosite – alb, rosu si albastru ultramarin, trebuie sa reflecte pozitia premium-superpremium a brandului PERONI.
Oameni creativi, studenti la arte, arhitectura, designeri la inceputul carierei, sunt invitati sa propuna un proiect pentru un obiect nemaivazut si nemaiauzit. Proiectul selectionat, va fi dus la bun sfarsit de catre Instalart care se va ingriji de executia prototipului.Impreuna cu partenerii sai KERROCK/ ne ofera materialul si KAUSTIK/ SFERA PLASTIC DESIGN/ YUKA/ AVANTGRAPHO/ FM Signs (consultant tehnic)/ ne ofera manopera (executia prototipului)
Designerul selectionat va putea urmari, chiar conduce fabricatia.
Obiectul rezultat va fi integrat in Casa di Peroni - vom amenaja un spatiu dedicat in incinta cladirii unde se va derula ROMANIAN DESIGN WEEK in acest an. Printre obiectele de mobilier, alese cu grija din portofoliul marilor producatori italieni, semnate de designeri sau agentii de design importante (vor fi toate albe –adica un back ground pentru prototip.) in Casa di Peroni vom regasi prototipul care va fi alb dar va contine rosu si/sau albastru - culorile Peroni

Desfasurarea concursului poate fi urmarita pe:

www.facebook/InstalArt3D

www.instalart.ro/news

Inscrierea si predarea proiectelor pe

www.peroniitaly.ro/rdw

MARTIE/PRELUDIU
Lansam concursul. Pe platforma on line: WWW.PERONIITALY.RO/RDW
Invitam board ul. Acesta este format din patru designeri consacrati ce detin un portofoliu impresionant(I am putut urmari in proiectul Instalart/Obiect/001.Inspired by Peroni:

MARCEL KLAMER

SEBASTIAN BARLICA

MIHAI POPESCU

STEFAN BARUTCIEFF

Facem un tur in tara pe la Universitatile de arta: Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti si prezentam proiectul.
Tehnologia si materialele pe care le avem la dispozitie.
Promovam concursul pe canalele media partenere.

APRILIE/MAI CONSTRUCTIA (PROTOTIP) OBIECTELOR.
Selectionam 10 proiecte.
Publicul va decide care sunt cele 4 care vor beneficia de executia prototipului.
KAUSTIK va executa proiectele sub directa indrumare a designerilor -Instalart.
Pe canalele media partenere, interviuri, actiuni, atelier deschis, cu cei 4.

16 MAI – 25 MAI/ EXPOZITIA
Lucrarile rezultate sunt expuse la ROMANIAN DESIGN WEEK.
Promovam expozitia pe toate canalele media partenere.
Radio, presa scrisa, on line.

Instalart/ Obiect/ 002 este susţinut financiar de PERONI NASTRO AZZURO.
Materialul cu care vom lucra este asigurat de KERROCK.
Realizarea obiectelor este asigurată de KAUSTIK, YUKA, AVANTGRAPHO, SFERA PLASTIC DESIGN, TWINS STUDIO, FM Signs (consultant tehnic), iar MOIR DESIGN CONCEPT STORE SI FRATELLI asigura atmosfera italiana a expozitiei.

Partenerii media care au susţinut acest proiect încă de la început sunt:

ZEPPELIN,IGLOO, DESIGNIST, ARHIFORUM, MODERNISM, ARTCLUE, VEIOZA ARTE, MAKE A POINT, 4ARTE, DESIGNANDLOVINGIT.TUMBLER.COM, TATAIA, ALL HOLLOW, BUCHAREST TIPS, RADIO GOLD FM.

Ne vedem la vernisaj pe 16 mai la ROMANIAN DESIGN WEEK.